ABD Libya Büyükelçisi öldürüldü

ABD Libya Büyükelçisi öldürüldü

Libya’nın Bengazi kentinde ABD konsolosluðuna düzenlenen silahlı saldırıda ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 elçilik çalışanı öldürüldü.

ABD’de Ýslam dini ve Hzr. Muhammed’e hakaret ettiði ileri sürülen bir filmin gösterime girmesinden dolayı Libya’nın Bengazi kentinde düzenlenen protesto gösterisi kanlı baskına sahne oldu. Dün gece düzenlenen protesto sırasında silahlı bir grup ABD konsolosluðuna saldırı düzenledi. El bombaları ile otomotik silahların kullanıldıðı saldırıda, ABD’nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ile 3 elçilik çalışanı öldürüldü. Büyükelçinin, binanın tümden ateşe verildiði saldırıda dumandan zehirlenerek öldüðü bildirdi.

Saldırıyı Ensar-ül Şeria Tugayları adlı bir örgütün düzenledi ileri sürülürken, BBC’ye konuşan örgüt yetkilileri bu iddiayı yalanladı.

Libya’da geçen yıl eski Libya lideri Muammer Kaddafi’nin öldürülerek rejiminin yıkılması ile sonuçlanan iç savaş nedeniyle birçok örgüt ve kesim silahlı dolaşıyor. Bundan dolayı saldırının radikal dinci grupların tahriki sonucu öfkeli kalabalıktan kesimlerce yapılmış olabileceði tahmin ediliyor.