ABD'nin 'bombası' Oslo'da hayatı felç etti

ABD'nin 'bombası' Oslo'da hayatı felç etti

Geçtiðimiz yılın Temmuz ayında ırkçı Anders Behring Breivik’in gerçekleştirdiði bombalı saldırı ile sarsılan Oslo’da dün öðle saatlerinde yeni bir bomba paniði yaşandı.

ABD Büyükelçliði’nin yakınlarındaki bir sokakta park edilmiş bir arabanın altında bomba olduðu sanılan bir cisim polis ve orduyu alarma geçirdi. ABD Büyükelçiliði’nin etrafında aralarında Kraliyet Sarayı, Ulusal Tiyatro ve Dışişleri Bakanlıðı’nın da yer aldıðı binalarda bulunanlar tahliye edildi. Metro ve otobüs trafiði durduruldu. Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının gönderildiði bölge silahlı polis ve askerler tarafından çembere alındı. Helikopterlerin inebilmesi için bir sahada yapılan fotbol karşılaşması da iptal edildi.

Polis yetkilileri 2 saat sonra panik ve büyük güvenlik önlemlerinin alınmasına neden olan cismin tatbikatlarda kullanılan tehlikesiz bir bomba olduðunu açıkladı. Sözkonusu bombanın ABD Büyükelçliði’nde yapılan bir tatbikattan sonra unutulduðu belirtildi.

ABD Büyükelçiliði bugün bir basın açıklaması yaparak unutulan tatbikat bombasının neden olduðu kaostan dolayı özür diledi. Açıklamada personel, ziyaretçi ve komşuların güvenliði için Büyükelçiliðin her potansiyel tehlikeyi ciddiye aldıðı iddia ediliyor.Profesyonelce ve hızla olaya müdahele ettiði belirtilen Norveç Polisine teşekkür ediliyor.