Afgan yetkili: NATO hava saldırısında 17 sivil öldü

Afgan yetkili: NATO hava saldırısında 17 sivil öldü

NATO tarafından Afganistan’ın doðusunda düzenlenen hava saldırısında 17 sivilin öldürüldüðü bildirildi.

NATO’ya baðlı savaş uçakları şafak vaktinde Afganistan’ın Logar Eyaleti Baraki Barak bölgesine hava saldırısı düzenledi.

El Cezire televizyonuna konuşan bir Logar eyalet meclis üyesi, saldırıda evi hedef alınan bir aşiret üyesi ile ailesinden 16 kişinin hayatını kaybettiðini söyledi. Ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduðu kaydedildi.

Olay Kabil’deki Afgan yetkililerince de doðrulanarak sivil ölümler hakkında bilgi verilmezken, saldırı sırasında yakında bulunan 6 Taliban militanının da öldüðü ileri sürüldü. Hava saldırısını doðrulayan NATO, saldırıda bir Taliban liderinin hedef alındıðını, olayda sadece 2 kadının hafif şekilde yaralandıðını iddia etti. NATO sözcüsü Martyn Crighton, hava saldırısının NATO ve Afgan güçlerinin ateş altına alınması ardından gerçekleştirildiðini belirterek, olayda sivil ölümlerin yaşanmadıðını söyledi.

Sabah saatlerinde Afganistan’ın Kandahar kentine yakın bir pazarda, NATO hava üssüne malzeme taşıyan araçlara yönelik intihar saldırıları düzenlenmişti. Çifte intihar saldırısında 22 kişi ölürken, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı.