Afganistan'da ABD'ye ait 6 savaş uçaðı imha edildi

Afganistan'da ABD'ye ait 6 savaş uçaðı imha edildi

Afganistan’da prens Harry’nin bulunduðu askeri üsse düzenlenen saldırıda en az 6 savaş uçaðı imha edildi, ikisi de aðır bir şekilde tahrip oldu. Ayrıca ülkenin güneyinde Afgan bir polisin ateş açması sonucu 4 NATO askeri öldü.

NATO’nun Afganistan’daki gücü ISAF tarafından yapılan açıklamada ülkenin güneyindeki Helmand eyaletinde bulunan Bastion kampına saldırı düzenlendi. Askeri üstte aðır maddi zarar oluş. Verilen bilgiye göre üç ikmal istasyonu ve 6 uçak hangarı imha edildi.

Batılı bir güvenlik kaynaðı işgalin yaşandıðı son 10 yıllık çatışmalarda hiç bu düzeyde maddi kayıp yaşanmamıştı.

Prens Harry ile koalisyon üyesi sekiz asker ve bir sivilin bulunduðu üsse düzenlenen saldırıda 2 askerin öldüðü bildirildi. Obüs ve roketler ile hafif silahlarla gerçekleşen saldırının dört saat yoðun bir şekilde sürdüðü kaydedildi.

Pazar günü yapılan açıklamada üsse giren 15 isyancının öldüðü bildirilmişti. Açıklamada, otomatik silahlar, roketatarlar ve intihar yelekleri ile üsse giren isyancıların üzerinde Amerikan askeri üniformaları olduðu belirtildi.

AFP’ye açıklamada bulunan Talibanların sözcüsü Qari Yusuf Ahmedi, saldırının Ýslam’a hakaret içeren filme karşı olduðu ve hedefin prens Harry olmadıðını sösyledi.

ÝSAF tarafından yapılan bir başka açıklamaya göre Pazar sabahı ülkenin güneyinde en az bir Afgan polisin ateş açması sonucu 4 NATO askeri öldü. Helmand eyaletinin başkenti Laşkargah’ta da cumartesi günü polis üniformalı bir kişi tarafından yapılan saldırıda NATO’ya baðlı 2 Ýngiliz askeri çlmüştü.