Afganistan’da intihar saldırısı: 22 ölü

Afganistan’da intihar saldırısı: 22 ölü

Afganistan’ın Kandahar kentine yakın bir pazarda peş peşe düzenlenen intihar saldırılarında en az 22 kişinin öldüðü bildirildi.

Kandahar eyaleti emniyet müdürü Abdul Razak, NATO hava üssünün bulunduðu Kandahar Havaalanı yakınında, NATO üssüne malzeme taşınmada sıkça kullanılan bölgede meydana gelen intihar saldırılarında 50’den fazla kişinin de yaralandıðını söyledi. Yaralıların bazılarının durumunun aðır olduðu kaydedildi.

Birinci saldırı, NATO güçlerine malzeme taşıyan tır araçlarının sırada beklediði sırada motosikletli bir intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirilirken, birkaç dakika sonra aynı yerde insanların biriktiði sırada bir diðer intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlattıðı belirtildi. NATO’ya malzeme taşıyan araçların son duraðından önceki nokta olan kalabalık Pazar yerinde yaşanan dehşeti bir aşiret lideri, ‘Kandahar kan aðlıyor’ diye tanımladı. Görgü tanıðı aşiret lideri, “parçalanmış cesetler, kan, panik, tam bir katliam” dedi.

Afganistan’ın güneyindeki NATO merkezi hava üssünün 10 kilometre yakınında gerçekleştirilen çifte intihar saldırısını Taliban üstlendi. Kandahar eyaleti Taliban’ın üstlenme alanı olarak biliniyor.