Afganistan’da bayramlaşma kana bulandı: 37 ölü

Afganistan’da bayramlaşma kana bulandı: 37 ölü

Afganistan’da camii önünde bayramlaşma sırasında düzenlenen intihar saldırısında 37 kişi hayatını kaybederken, 50’den fazla kişi de yaralandı.

Olay, ülkenin kuzeyindeki Maymana kenti büyük camisi önünde meydana geldi. Bayram namazının hemen ardından, camii önünde bayramlaşma sırasında düzenlenen intihar saldırısında 37 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi de yaralandı.

Feryab eyaleti vali yardımcısı Abdülsatar Barez, “Kurban Bayramı namazını yeni bitirmiştik ki, bayramlaştıðımız sırada büyük bir patlama meydana geldi. Ortalık toz duman içinde kaldı ve her taraf polis ile siviller ceset doldu” dedi. Barez, eyalet polis müdürü Abdulhalik Aksai’nin de yaralandıðını belirtti, ancak hedefin polis müdürü olup olmadıðının net olmadıðını söyledi.

Kurban Bayramı nedeniyle ülke çapında güvenlik önlemlerinin arttırmış olmasına karşın, eylemcinin 4 güvenlik kontrolünü aşarak eylemini gerçekleştirmiş olması dikkat çekti.

Sakin bir bölge olarak görülen Feryab eyaletinde son zamanlarda şiddet olaylarında artış görüldü. Geçtiðimiz günlerde, hükümet tarafına geçen eski bir Taliban komutanı oðlu ile birlikte silahlı saldırıda öldürüldü.