Afganistan’da NATO hava üssüne roketli saldırı

Afganistan’da NATO hava üssüne roketli saldırı

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında NATO hava üssüne roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 Afgan ve yabancı istihbarat elemanı ölürken, bir helikopter imha edildi.

Saldırı ABD tarafından işletilen Bagram Hava Üssü’nde meydana geldi. Hava üstüne roketlerle yapılan saldırıda en az 4 roket isabet aldı.

NATO askeri sözcüsü, olayda 3 Afgan ölürken birkaç Afgan ve yabancı personelin de yaralandıðını açıkladı. Saldırı sırasında kalkış yapmaya hazırlanan Chinook tipi bir savaş helikopterinin de ateş alarak yandıðı belirten sözcü, helikopterin ‘dolaylı ateş’ sonucu isabet aldıðını söyledi.

Parwan Eyalet sözcüsü Roshana Halid, olayı doðrulayarak, ölümlerin isabet alan helikopterde meydana geldiðini söyledi. Halid, ölen 3 Afgan’ın istihbarat elemanları olduklarını belirtti.

Geçtiðimiz ay da aynı hava üssüne saldırı düzenlenmişti. Saldırıda, hava üssünü ziyaret eden ABD Genelkurmay Eş Başkanı General Martin Dempsey’in uçaðı zarar görmüştü. 2 askerin yaralandıðı olayda General Dempsey saldırı anında olay yerinde bulunmuyordu.