Afganistan’da NATO konvoyuna saldırı: 14 ölü, 60 yaralı

Afganistan’da NATO konvoyuna saldırı: 14 ölü, 60 yaralı

Afganistan’ın doðusunda bugün NATO güçlerini hedef alan bombalı saldırıda 3’ü NATO askeri 14 kişi ölürken, 60’tan fazla kişi de yaralandı.

Afgan yetkililer, Khost eyaletinin aynı adı taşıyan başkentinde bir intihar eylemcisinin patlayıcı yüklü motosikletle NATO askerleri ile Afgan polislerinden oluşan devriyenin arasına daldıðını söyledi. Kabil’deki NATO karargahı, ölenler arasında bir Afgan tercüman ile çok sayıda polisin de olduðunu duyurdu.

Khost eyalet sözcüsü Baryalai Vakman ise ölenler arasında 6 sivilinde bulunduðunu, yaralıların çoðunun da sivillerden oluştuðunu söyledi. Yaralılardan 30’u Khost hastanesinde, diðerlerinin ise özel kliniklerde tedavi altına alındıðı belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Taliban'ın sözcüsü Zabiullah Mücahid, medya kuruluşlarına gönderdiði mesajda, saldırıyı üstlendiklerini bildirdi.

Saldırıda öldüðü duyurulan 3 NATO askerinin kimliði açıklanmadı. Bölgedeki yabancı askerlerin çoðu ABD askerlerinden oluşuyor.

Khost eyaletinde NATO ve Afgan güçlerine yönelik saldırılarda son dönemde büyük artış yaşandı. Saldırıların çoðunun Taliban baðlantılı Hakani örgütü tarafından gerçekleştirildiði belirtiliyor.