Afganistan’da NATO üssüne saldırı: 13 ölü

Afganistan’da NATO üssüne saldırı: 13 ölü

Afganistan’ın Kunduz eyaletindeki NATO üssüne düzenlenen intihar saldırılarında en az 13 kişi hayatını kaybetti.

Taliban’ın üstlendiði dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda Vardak bölgesindeki Sayedabad NATO üssü hedef alındı. Bir intihar eylemcisi, üsse bitişik valilik binası önünde üzerindeki bombayı patlattı. Patlamadan kısa bir süre sonra ise aynı yerde üssün ön kısmında bomba yüklü bir araç infilak etti.

Üsse yakın bina ve araçlarda büyük hasara neden olan her iki saldırıda, 9’u sivil 4’ü polis en az 13 kişi ölürken onlarca kişinin de yaralandıðı bildirildi.

Vardak Eyalet sözcüsü Şahidullah Şahid, çifte saldırıda yaralı sayısının 47 olduðunu açıkladı. Şahid, NATO üssünde görevli kimsenin ölmediðini ancak 2 NATO görevlisinin yaralandıðını kaydetti.

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nden (ISAF) da yaptıðı açıklamada, saldırıda NATO askerinin ölmediði belirtti, ancak yaralılar konusunda her hangi bir bilgi vermedi.

Taliban, AFP’ye gönderdiði elektronik postada saldırının kendileri tarafından düzenlendiðini bildirdi. Söz konusu NATO üssü geçtiðimiz yıl 11 Eylül saldırılarının yıldönümü sırasında da Taliban güçlerinin hedefi olmuştu. Söz konusu saldırıda 5 kişi ölürken 50’i ABD askeri 80’den fazla kişi de yaralanmıştı.