AKP ve UBP Kıbrıs'ı 'yangın yerine' çevirdi!

AKP ve UBP Kıbrıs'ı 'yangın yerine' çevirdi!

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) asgari ücrete üç yıldır artış yapılmadıðını ve çalışanların açlıða mahkûm edildiðini belirterek, “AKP’nin dayatma yıkım paketini adım adım hayata geçiren işbirlikçi UBP hükümetinin ülkeyi yangın yerine çevirdiðini” kaydetti.

Birleşik Kıbrıs Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Salih Efendi, yaptıðı yazılı açıklamada, neredeyse her gün her alanda yaşanan astronomik zam ve vergilerle yaşam kalitesi aşaðıya çekilen çalışan kesimlerin, sefalet ücreti olan asgari ücrete üç yıldır artış yapılmaması nedeniyle açlık ve yoksulluk içerisinde bulunduðunu belirtti.

Efendi, “Dışarıdan gelen insanlar bu ücretle memnuniyetle çalışıyor. Asgari ücrete çok da takılmamak lazım” diyen Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın emek hırsızı olduðunu söyledi.

“Ýşbirlikçi” UBP hükümetinin, kaşıkla verip, kepçe ile aldıðını ifade eden Efendi, Kıbrıs Türk toplumunu daha da fakirleştirecek ve ülkeden göçü hızlandıracak politikaların acımasızca hayata geçirildiðini vurguladı.

Efendi, Ankara’nın dayatma ekonomik yıkım paketini hayata geçirmek için her yolu mübah sayan UBP hükümetinin ekonomik krizi derinleştirdiðini, çiftçi, hayvancı, esnaf ve çalışan kesimlere büyük bedeller ödetildiðini belirtti.

“Asgari ücret insanca yaşama olanak saðlayacak, çalışanların harcadıðı emeði karşılayacak düzeye çekilmelidir. Sermaye takımının ve hükümetin çalışanları sefalet içerisinde yaşama mahkum etmeleri bir insanlık suçudur” diyen Salih Efendi, şunları ekledi: “Kendi anayasasını bile tanımayan bir hükümetle karşı karşıyayız. Anayasa’ya aykırı olmasına raðmen, emekliden astronomik oranlarda vergi alan, hayvancıyı, çiftçiyi, esnafı iflasın eşiðine getiren, aðır zam ve vergileri acımasızca hayata geçiren, kamu kurumlarını tek tek satılıða çıkaran UBP hükümeti Kıbrıs Türk toplumunu yok etmeyi amaçlamaktadır.”