Alman pilotların grevi bini aşkın uçuşu iptal edecek

Alman havayolları şirketi Lufthansa pilotlarının grevi devam ederken, bugün de kısa ve orta uçuş mesafesindeki bin kadar uçağı çalışmayacak.

Alman havayolları şirketi Lufthansa pilotlarının grevi devam ederken, bugün de kısa ve orta uçuş mesafesindeki bin kadar uçağı çalışmayacak.

Lufthansa pilotlarının sosyal haklarının tanınması için başlattığı grevi engellemek amacıyla şirketin Frankfurt kentindeki bir mahkemeye yaptığı başvuru reddedilerek, grevin ‘hukuka uygun’ olduğu vurgulandı.

Mahkemenin kararı sonrası Cockpit sendikasının Nisan 2014’den bu yanaki 13’üncü grevi de devam edecek. Lufthansa tarafından yapılan açıklamada, bin kadar kısa ve orta mesafe uçuşlarının iptal edilmek zorunda olduğu ve en az 140 bin kişinin grevlerden etkileneceği belirtildi.

Şirketin açıklamasına göre, bugün planlanan uçuşlardan 500 kadarı grevlerden etkilenmeyecek. Lufthansa’nın yan şirketleri Germanwings, Swiss ve Austrian Airlines uçuşlarının da grev kapsamına girmediği kaydedildi.

Pilotların grevi kapsamında dün de uzun mesafe kargo uçuşlarının yarısı iptal edilmişti.

Bir buçuk yıla yakın bir süredir devam eden anlaşmazlıklar nedeniyle pilot sendikası Cockpit tarafından 13 kez grev çağrısı yapılmıştı. Grevler, son olarak Mart ayında Germanwings’e ait bir uçağın Alp Dağları’nda düşmesi sonrasında ertelenmiş ve müzakereler yeniden başlamıştı. Ancak müzakerelerden henüz sonuç alınabilmiş değil.

Lufthansa tarafından yapılan basın açıklamasında, Cockpit sendikası ile ‘yapıcı müzakerelerin’ yapılamadığı iddia edilmişti.