Almanya'da bir gazete daha kapanıyor

Almanya'da bir gazete daha kapanıyor

Almanya‘da önde gelen gazetelerden Frankfurter Rundschau’dan sonra, bir gazete daha ekonomik sorunlardan dolayı kapanma yolunda. Grüner+Jahr adlı Yayınevi’nin, kurulduðu 2000 yılından bu yana sürekli zarar eden ekonomi gazetesi Financial Times Deutschland’ı kapatması gündemde.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) tarafından dile getirilen iddiaya göre, Financial Times Almanya yayınlandıðı 2000 yılından bu yana yaklaşık 250 milyon euro zarar etti. Halen yaklaşık 100 binlik tirajı bulunan gazetenin bu yıl sonuna kadar da 15 milyon euro zarar etmiş olması bekleniyor.

Grüner+Jahr Yayınevi ayrıca işverenlere yönelik yayın yapan Impulse ve Börsen-Online isimli borsa dergisini de satışa çıkartıyor. Yayınevi, en son 2009 yılında deðişik kentlerdeki gazete ve dergi merkezlerini şirketin ana bünyesinin bulunduðu Hamburg kentine çekmişti.

Geçtiðimiz hafta ise Almanya’nın önde gelen sol-sosyal liberal eðilimli gazetesi Frankfurter Rundschau’nun iflas bildirimi yaptıðı açıklanmıştı. Sosyal Demokrat Parti (SPD)’ye ait olan DDVG ile DuMont Schauberg yayınevleri tarafından çıkartılan gazetenin tirajı 110 bin civarındaydı.