Almanya’da mülteci çadırına saldırı

Almanya’da mültecilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Halberstadt kentinde mülteciler için kurulan çadırlara düzenlenen taşlı saldırıda bir Kızılhaç görevlisi yaralandı.

Almanya’da mültecilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Halberstadt kentinde mülteciler için kurulan çadırlara düzenlenen taşlı saldırıda bir Kızılhaç görevlisi yaralandı.

Ülkede yabancı oranının en düşük olduğu eyaletlerden Sachsen-Anhalt’a bağlı Halberstadt kentinde yaşanan saldırının failinin gençler olduğu bildiriliyor. Kentteki bir spor salonunun bahçesinde mülteciler için kurulan çadıra en az 6 kişi olduğu tahmin edilen bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Alman Kızılhaç (DRK) görevlilerinin anlatımlarına göre, bir anda çadırların olduğu alan ‘taş yağmuruna tutuldu.’ Saldırı sonucu 20 yaşındaki bir DRK görevlisi yüzünden yaralandı. Taş yağmuruna tutulan çadırlardan birinin mültecilere yemek verilen mutfak, diğerinin ise DRK görevlilerinin dinlenme çadırı olduğu belirtildi.

Saldırı esnasında yaşları 15 ile 20 arasında değişen gençlerin ‘yabancılar dışarı’ gibi birçok ırkçı sloganlar attıkları kaydedildi. 

Olaya müdahale eden polisin gençlerden birini gözaltına aldığı, bu kişinin 15 yaşında olduğu bildirildi. Diğer 5 şüphelinin ise polisin takibi sonucu olay yerine yakın çevrede yakalandıkları da verilen bilgiler arasında.

Almanya’da mülteci sayısının son yıllarda katlanarak artmasıyla birlikte mültecilere yönelik saldırılar da artış gösteriyor. Büyük kentlerde eski binaların renove edilmesiyle mülteci yurtlarına çevrilmesine karşı çıkan ‘kent sakinlerinin’ protestolarına dahil olan birçok aşırı sağcı mültecilere yönelik ırkçı ve dışlayıcı sloganlar atıyorlar. Yine bu tür binalara yönelik kundaklama eylemlerinde ciddi bir artış söz konusu.

Mültecilerin yerleştirilmesinin planlandığı küçük kentlerde de bu tür eylemlerin artması dikkat çekiyor. Son olarak Freital kentinde mülteci yurduna dönüştürülmek istenen bir bina yakılmıştı.