Almanya’da mülteci karşıtı gösterilerde polisle çatışma

Almanya’da mültecilere yönelik neo Naziler tarafından düzenlenen ırkçı gösterilerde polisle çatışmalar yaşandı.

Almanya’da mültecilere yönelik neo Naziler tarafından düzenlenen ırkçı gösterilerde polisle çatışmalar yaşandı. Cuma günü olayların çıktığı Heidenau kentindeki mülteci yurduna karşı eylem düzenleyen 600 kadar ırkçıyla polis arasındaki çatışmalarda 31 polis yaralandı.

Ülkenin doğusundaki Sachsen eyaletine bağlı 16 bin nüfuslu Heidenau kentinde açılacak mülteci yurduna karşı Alman Milliyetçi Partisi’nin (NPD) çağrısına uyan bini aşkın kişi gösteri düzenledi. Akşama doğru sona eren gösteri sonrasında 30 kadar ırkçı yolları keserken, 600 kadarı da mülteci yurduna dönüştürülecek binanın önünde toplandı.

Dresden polisinden yapılan açıklamada, olaylar nedeniyle bölgeye 140 civarında polisin sevkedildiği belirtildi. Açıklamada, gösteri düzenleyen ırkçıların polise taş, şişe ve havai fişeklerle saldırdığı ve biri ağır olmak üzere 31 polisin yaralandığı kaydedildi.

Heidenau kentinde daha önce mağaza olarak kulllanılan bir bina mülteci yurduna dönüştürülmüştü. 2 yıldır kullanılmayan binaya geçtiğimiz gün otobüslerle taşınan 300 kadar mülteci yerleştirilmişti.

Geçtiğimiz yıl 202 bin iltica başvurusunun yapıldığı Almanya’ya bu yılın ilk 7 ayında 217 bin mülteci başvuruda bulundu. Birçok kentte mülteci yurtlarına karşı aşırı sağcıların organize ettiği ve ‘yurttaş inisiyatifi’ adı verilen gruplar karşı çıkıyor.

Irkçı gruplar, mülteci yurtlarının  bulunduğu semtlerde yaşayan kişilerin arasına karışarak gösteriler düzenliyorlar.