Almanya’da Selefilere yönelik baskınlar

Almanya’da Selefilere yönelik baskınlar

Federal Ýçişleri Bakanı Friedrich, Solingen kentindeki bir Selefî derneðini yasakladı. Ardından 1000 kişilik bir polis ekibi, Almanya'nın yedi eyaletinde Selefîlere ait 71 ev ve derneðe baskın düzenledi.

Almanya Ýçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Selefîlere baðlı Solingen kentinde bulunan Filistin vaiz Ebu Naci’nin öncülüðündeki Milleti Ýbrahim derneðini yasaklamasıyla bu sabah ülke çapında Selefilere yönelik baskınlar düzenlendi. Saat 06.00’dan itibaren yaklaşık 1000 polis, Hamburg, Aşaðı Saksonya, Schleswig-Holstein, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya, Bavyera ve Berlin eyaletlerinde toplam 71 ev ve derneðe baskın düzenledi. Baskın yapılan yerler arasında Ebu Naci’nin evi de bulunuyor. Delil toplamam amacıyla yapıldıðı belirtilen baskın ve aramalarda gözaltına alınan olup olmadıðı henüz bilinmiyor.

Ýçişleri Bakanı Friedrich, perşembe sabahı Berlin’de yaptıðı açıklamada, Milleti Ýbrahim derneðinin ayasayal düzeni bozmaya yönelik faaliyetlerde bulunduðu için yasaklandıðını söyledi. Friedrick, 'Die Wahre Religion' (Gerçek Din) örgütlenmesinin ve diðerini de Frankfurt kentindeki Dawa FFM ismindeki iki ayrı Selefi örgütlemesine yönelik incelemenin ise devam ettiðini kaydetti.

Bakan Friedrich, polis baskınlarda daha fazla delile ulaşmasını umduðunu belirtti. Bu tarz bir örgütlenmeye net bir mesajın verilmesinin önemini vurgulayan Friedrich, Almanya’nın özgürlükçü ve dirençli bir devlet olduðunu söyledi ve “Mesajın yerine ulaştıðına da inanıyorum” dedi.

Alman güvenlik birimlerine göre Almanya’da terör saldırısı düzenlemesinden şüphelenilen, 24'ü Selefî olmak üzere yaklaşık 130 radikal Ýslamcı bulunuyor.

Selefîler Almanya’da en hızlı büyüyen Ýslamî hareket olarak görülüyor. Hâlihazırda Almanya’da 4 bine yakın Selefî'nin yaşadıðı tahmin ediliyor.