Anonymous 'sübyancıları' deşifre etti

Anonymous 'sübyancıları' deşifre etti

Sanal aktivist hareketi Anonymous, sübyancı internet siteleri üzerinde aktif olduðu belirtilen 500 dolayında kişiye ait e-mail ve IP adresini yayınladı. Polis yayınlanan isimleri inceliyor.

Belçika internet gazetesi 7sur7’ye göre hackerlar kolektifi Anonymous, sübyancı siteler üzerinde aktif olduðu belirtilen kişilere ait 500 dolayında e-mail ve IP adresini son günlerde yayınladı. Het Nieuwsblad ve De Standaard gazeteleri, bu adreslerden çoðunun Belçika’dan baðlantılar olduðunu bildirdi.

Hackerlerin, bazı kişilerin telefon numaraları ve posta adreslerini de yayınladıðı belirtiliyor. Bu verilerin yayınlanması ardından ilgili kurum olan Federal Computer Crime Unit, inceleme başlattı.

Bir polis sözcüsü hackerların adreslerini yayınladıðı kişiler ve aynı zamanda hackerlar hakkında derin bir soruşturma yürütülmesinin mümkün olduðunu belirtti.

Child Focus Derneði ise Anonymous’un eylemini benimsemezken, eðer chat sitelerinde illegal şeyler yaşanıyorsa, harekete geçecek olanın sadece polisler olduðunu belirtti.