Arap Koalisyonu Yemen’in başkenti Sana’yı bombaladı

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, Husilerin kontrolündeki Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı düzenledi.

Suudi resmi haber ajansı SPA, Sana ve Yemen’in diğer yerlerinde Husi mevzilerine yönelik hava saldırıları ile “bir operasyonun başlangıcı” olduğunu bildirdi.

Bu hava saldırısının gerçekleştiği gün, Yemen’den Suudi Arabistan’a dronlu saldırı gerçekleşti.

Suudi yetkililer10 dronu önlediklerini bildirdi.

Yemen’in kuzeyinde hükümet güçlerinin elindeki son kale olan Marib’de de çatışmalar şiddetle sürüyor. Cumartesi günü bu kent dolaylarındaki çatışmalar ve hava saldırılarında en az 90 savaşçı öldü. Bunlardan 32’sinin Suudi destekli hükümet yanlısı güçlerden olduğu bildirildi. Hükümet yanlısı kaynaklara göre, Suudi hava saldırılarında en az 52 Husi isyancısı öldü, onlarcası yaralandı.

Yemen'de 6 yılı aşkın bir süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun desteğini alan hükümet güçleri ile Husiler arasında savaş yaşanıyor. İran destekli Şii Husiler, ülkenin kuzeyinin önemli bir bölümünü kontrolünde bulunduruyor.

2015'den bu yana süren Yemen iç savaşında şimdiye kadar çoğu sivil on binlerce kişi hayatını kaybetti. Bu savaş nedeniyle Yemen'de dünyanın en ağır insani krizi yaşanıyor.