Avrupa genelinde işçiler sokaklara çıkacak

Avrupa genelinde işçiler sokaklara çıkacak

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Avrupa Birliði’nde yürürlükte olan kemer sıkma tedbirlerini protesto etmek amacıyla 14 Kasım’da sokaklara çıkma çaðrısında bulunundu.

17 Ekim’de toplanan ETUC Yürütme Komitesi yaptıðı açıklamada, 14 Kasım günü grev, yürüyüş, toplanma ve farklı biçimlerde eylemler düzenleneceðini bildirdi.

38 Avrupa ülkesinde 85 sendikal organizasyon eve 10 sektörel federasyonu bünyesinde toplayan ETUC, “Avrupa’da ekonomik durgunluða, hatta resesyona sürükleyen ve Avrupa sosyal modelinin içinin boşaltılmasına götüren kemer sıkma tedbirlerine şiddetle karşı” olduklarını açıkladı.

Açıklamada “Güveni tesis etmekten uzak olan bu tedbirler dengesizlikleri arttırmak ve adaletsiz yaratmaktan başka işe yaramayacak” vurgusu yapıldı.

ETUC Yürütme Komitesi, sosyal diyalog ve toplu sözleşmenin Avrupa sosyal modelinin merkezi unsurlarından olduðunu belirterek, “bölgesel ve Avrupa düzeyinde bu haklara cepheden yapılan saldırılara karşı durduklarını” ifade etti.

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, aktif bir dayanışma, sosyal ilerleme ve demokratik sorumluluðun Avrupa projesinde yer alması gerektiðinin altını çizdi.