Avrupa kar altında, en az 23 ölü var

Avrupa kar altında, en az 23 ölü var

Avrupa’da yoðun kar ve soðuk hava nedeniyle en az 23 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce uçuş iptal edildi, bazı bölgelerde hava soðuklu rekor düzeye ulaştı.

Kar yaðışı Avrupa’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklıkları bazı bölgelerde -29 dereceye kadar düşerken, hava ve kara ulaşımı da felç oldu.

DOÐU AVRUPA’DA EN AZ 23 ÖLÜ

Hava sıcaklıklarının bazı bölgelerinde -15 dereceye düştüðü Polonya’da son 24 saat içerisinde 10 kişi soðuklardan dolayı hayatını kaybetti. Bu bilgi ulusal polis tarafından verildi. Polonya’da geçtiðimiz Ekim ayında da 14 kişi soðuktan ölürken, geçen kış 200 dolayında kişi soðukların kurbanı olmuştu.

Çek Cumhuriyeti’nde hava sıcaklıkları -27 dereceye düştü, en az 7 kişi soðuktan öldü. 4’ü Hırvatistan’da, 2’si Sırbistan’da olmak üzere Balkanlar’da 6 kişi soðukların kurbanı oldu. Büyük kentlerde kara trafiði tıkandı. Sırbistan’da ilk yardım ekipleri yollarda mahsur kalan araçlardakileri kurtarmaya çalıştı. Ayrıca Hırvatistan, Sırbistan, Karadað ve Bosna Hersek’ye elektrik kesintileri yaşandı.

ÝSVÝÇRE’DE REKOR SOÐUKLAR

Ýsviçre’de hava sıcakları hafta sonunda rekor düzeyde düştü. Ülkenin merkezindeki Schwyz kantonunda bulunan Glattalp’ta hava sıcaklıkları Cumartesi günü -29 dereceye indi. Yoðun kar yaðışı nedeniyle Alp bölgelerinde çıð alarmı verildi. Pazar günü öðleden sonra Ýsviçre’nin Titlis bölgesindeki Engelberg istasyonundaki pist dışında 11 kayakçı çıð altında kaldı. Çoðunluðu kendi imkanları ile kar altından çıkmayı başarırken, iki kişi yaralandı.

FRANKFURT’TA 150 UÇUŞ ÝPTAL EDÝLDÝ

Almanya’nın Frankfurt havaalanında kar nedeniyle Pazar gününden bu yana 150 kalkış ve iniş iptal edildi. Almanya’nın en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük bu havaalanında Pazar günü 1250 uçuş öngörülmüştü.

LÜKSEMBURG’DA 3 YARALI

Lüksemburg’da kar yaðışı her ne kadar trafikte aðır aksamalara yol açmasa da, kötü hava koşullarından kaynaklı çok sayıda kaza yaşandı. Polise göre ülkede 3 kişi kazalar nedeniyle yaralandı.