Azeri güçleri açtığı ateş sonucu 2 Ermeni asker öldü

Ermenistan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan güçlerinin açtığı ateş sonucunda iki Ermeni askerin öldüğü, birinin de yaralandığını açıkladı.

Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan ordusunun güneydoğu Ermenistan'daki Sotk yakınlarında bulunan Ermeni karakollarına açtığı ateş sonucu iki ölü ve bir yaralı var" dedi.

Çatışmanın yaşandığı Sotk bölgesi, Ermenistan'ın güneydoğusunda, Azerbaycan sınırında yer alıyor. Burası, iki ülke orduları arasında sık sık çatışmaların yaşandığı bir bölge olarak dikkat çekiyor.

Son ölümcül çatışma, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da dört Ermeni askerinin öldürüldüğü 28 Haziran'da yaşanmıştı.

Kafkasya'daki bu iki eski Sovyet cumhuriyeti, Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolü için otuz yılı aşkın bir süredir çatışma halinde. Türk devletinin desteğindeki Azerbaycan ile Ermenistan, 2020 yılında Dağlık Karabağ’ın kontrolü için kısa süreli bir savaşa tutuştu. Azerbaycan bu savaşta birçok bölgeyi işgal etti. Rusya’nın arabuluculuğu taraflar arasında ateşkes sağlansa da sınır hattında çatışmalar sıklıkla yaşanmaya devam etti.

İki taraf arasındaki gerginlik son haftalarda daha da tırmandı. Erivan, Bakü'yü Laçin koridorundaki trafiği engellemekle suçluyor. Çok önemli bir yol olan Laçin koridorunun kapalı kalması kıtlığa ve "insani krize" neden oluyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan temmuz ortasında AFP'ye verdiği mülakatta ülkesinin Azerbaycan'la yeni bir savaşının "çok muhtemel" olduğunu belirtmişti.