Baas rejimi Til Hasil'i ele geçirdi

Baas rejimi Til Hasil'i ele geçirdi

Baas rejim güçleri Halep bölgesindeki Sifirê ve Til Eran beldelerinden sonra yoğunlukta Kürtlerin yaşadığı Til Hasil beldesinin kontrolünü de ele geçirdi.

Bölgeden alınan bilgilere göre Halep’teki birçok bölgeyi ele geçiren Suriye Ordusu, silahlı grupların elindeki Til Hasil beldesini de ele geçirdi. Alınan bilgilere göre rejim güçlerinin yoğun bombardımanı sonucu yerleşim yerindeki nüfusun önemli bir kısmı göç etmek zorunda kaldı.

Suriye ordusunun,  özellikle El Kaide bağlantılı Irak Şam Devleti'nin elinde bulunan Halep’in batısındaki birçok bölgeyi geri aldığı bildiriliyor. Gerilemeye başlayan silahlı gruplar seferberlik çağrıları yapmaya başladı.

Bu arada silahlı grupların Halep’in Bustan Başe mahallesindeki belediye binasına yönelik havan saldırısı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Çatışmalarda çok sayıda sivilin yaralandığı gelen bilgiler arasında.

Diğer yandan rejim güçlerinin de Meşhed ve Amiriyê mahallerine yaptığı top saldırılarından sonra 1 kadın ve 2 çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi.

Halep’teki Kürt mahallerine giden yolların ise Irak Şam İslam Devleti ve rejim güçleri tarafından tutulduğu ve giriş çıkışlara izin verilmediği belirtiliyor. Bu mahallerde yaşayan halkın ihtiyaçlarını, kendi imkânlarıyla temin etmeye çalıştığı öğrenildi.