Bağdat’ta bombalı saldırılar: 20 ölü

Bağdat’ta bombalı saldırılar: 20 ölü

Irak’ın başkenti Bağdat’ın Şii bölgelerinde düzenlenen bombalı saldırılarda en az 20 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Saldırılar, Sadr City’nin Kiyara, Fallah ve Ourfally mahallelerinin de aralarında bulunduğu Şii semtlerinde meydana geldi.

Çoğu bomba yüklü araçlarla düzenlenen 9 ayrı saldırıda en az  20 kişi hayatını kaybetti. Patlamalarda onlarca kişi de yaralanırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, El Kaide bağlantılı radikal Suni gruplar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği tahmin ediliyor. 

Irak’ta son zamanlarda şiddet olaylarında büyük artış görülüyor.

Cumartesi günü, ülkenin kuzeyindeki Tal Afar’da Irak İstihbarat Akademisi Başkanı Ali Auni, 2 korumasıyla birlikte düzenlenen bombalı saldırıda öldü.

Bu ayın başlarında yine Şii bölgelerinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 33 kişi ölürken, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Saldırılar, Sünnilerin dikta rejimi kurmakla suçladıkları Şii Başbakan Nuri El Maliki’yi ülkenin çeşitli kentlerinde düzenledikleri yürüyüşlerle protesto etmeleri ardından gelmesi dikkat çekti.