Bağdat'ta koordineli saldırılar: 24 ölü

Bağdat'ta koordineli saldırılar: 24 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bu sabah düzenlenen bir dizi saldırıda 24 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.  Saldırıların çoğunluğu Şii mahallelerini hedef aldı.

Sağlık ve güvenlik kaynaklarına göre, yerel saatle 07.30 sıralarında Şii mahallelerinde altısı bomba yüklü araçla olmak üzere en az yedi patlama meydana geldi.  

Bu saldırılar kent merkezindeki ticari Karrada mahallesi ile kuzey doğudaki Şaab ve başkenti en eski mahallelerinden biri olan merkezdeki Sadriye'de gerçekleşti. Başkentin kuzeyindeki Sünni çoğunluklu Azamiye mahallesinde de bomba yüklü bir araç patladı.

En az 24 kişinin hayatını kaybettiği ve 65 kişinin yaralandığı bu saldırıları henüz üstlenen olmadı. Genellikle yetkililer Şiileri hedef alan bu tür koordineli saldırılardan El Kaide'ye yakın grupları sorumlu tutuyor.

Pazar günü de bir dizi koordineli saldırıda 21 kişi hayatını kaybederken, Salı günü ise 8 kişi şiddet olaylarının kurbanı olmuştu.

Irak’ta son aylarda saldırılarda büyük artış yaşandı. Yılın başından bu yana şiddet olaylarında 5 bin 700’ü aşkın kişi öldü. Sadece Ekim ayında 964 kişi hayatını kaybetti. Ekim ayı, Nisan 2008’den bu yana en kanlı ay oldu.