Bangladeş’te sel felaketi: 55 kişi öldü, 1 milyonu aşkın kişi etkilendi

Bangladeş’te şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketleri ve toprak kaymalarında ağustos başından bu yana en az 55 kişi öldü, bir milyonu aşkın kişi etkilendi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki sel felaketleri ve toprak kaymalarında ağustos ayı başından bu yana en az 55 kişi hayatını kaybetti.

Açıklamaya göre Cox's Bazar’da 21 kişi, Chittagong’da 19, Bandarban’da 10 ve Rangamati’de 5 kişi hayatını kaybetti. Felaketten bir milyonu aşkın kişinin etkilendiği bildirildi.

Güney Asya'da hazirandan eylüle kadar süren muson yağmurları, bölgenin yıllık yağışlarının yüzde 70 ila yüzde 80'ini oluşturur. Muson yağmurları her yıl ölüm ve yıkıma neden olsa da son yıllarda ölümcül sel ve heyelanların sayısı arttı. Uzmanlar, iklim değişikliğinin ve artan yol inşaatının neden olabileceğini düşünüyor.

Geçen yıl Bangladeş’te çok sayıda insanın hayatını kaybettiği rekor bir sel felaketi yaşadı.

Hükümet verilerine göre, kuzeydoğu Bangladeş'te 15-28 Haziran 2022 tarihleri ​​arasında meydana gelen şiddetli sel felaketinde en az 141 kişi öldü ve milyonları barınak ve yardıma muhtaç durumda bıraktı.