Batı Sahra açıklarında 5 göçmen cenazesi sudan çıkarıldı

Fas Deniz Kuvvetleri, Batı Sahra açıklarında batan gemide 189 göçmeni kurtarırken, tümü Senegalli beş göçmenin cenazesini sudan çıkardı.

Fas haber ajansı MAP’ın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre 5 göçmen cenazesi ile durumu kritik olan 11 göçmen Batı Sahra’daki Dakhla’da bulunan bir hastaneye kaldırıdı.

MAP’a göre göçmenler kaçak bir şekilde Fas Krallığı’nın “güneyindeki bir ülkeden” yola çıktılar, İspanya’nın Kanarya adalarına ulaşmaya çalışıyordu. Göçmenleri taşıyan geminin Guerguart açıklarında tespit edildiği ve zor durumda olduğu belirtildi. Kurtarılan göçmenler arasında bir kadının da olduğu bilgisi verildi. 

Fas kıyılarının açıklarında temmuz ortasından bu yana en az 13 göçmen hayatını kaybetti.

Fas İnsan Hakları Derneği, 25 Temmuz’da yaptığı bir açıklamada Batı Sahra açıklarında bir geminin batması sonucu 5 Faslı geçmenin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Avrupa’ya doğru giriş kapısı olan Kanarya göç yolu, son haftalarda yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Afrika’nın kuzey batı kıyılarından göçmenler Kanarya adalarına doğru hareket ediyor. Fas kıyıları ile Batı Sahra kıyılarından da tekneler kalkıyor.