Batman filmi galasında saldırı: 14 ölü

Batman filmi galasında saldırı: 14 ölü

ABD’nin Colorado eyaletinde Batman filminin ilk gösterimi sırasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 14 kişi öldü.

Colorado 850 KOA radyosunun polise dayalı geçtiði haberde saldırıda 30 ila 40 arasındaki kişi de yaralandıðını bildirdi.

Yerel basına göre, Aurora şehrindeki saldırı, Century 16 sinemasında gece 00.00’da 3 ayrı salonda Batman Knight Rises filminin ilk gösterimi sırasında düzenlendi.

Bazı kaynaklara göre saldırı maske taşıyan en az 1 kişi tarafından otomotik silahla yapıldı. Diðer bazı kaynaklar ise saldırı sırasında sinemada bir patlamanın da meydana geldiðini, polisin ikinci bomba ihmaline karşı sinema kompleksinin parkında bomba imha ekipleri ile arama başlattıðını öne sürdü.

Polis, saldırıda olay yerinde 10, hastanede ise 4 olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiðini, 50'ye aşkın kişinin de yaralandıðını açıkladı. Ölü ve yaralılar arasında çok sayıda çocuðun bulunduðu kaydedildi.

Polis şefi Dan Oates, olay yeri yakınındaki parkta üzerinde tabanca ve bıçak bulunan bir kişinin gözaltına alındıðını söyledi. Oates, ismi açıklanmayan zanlının evinde patlayıcılar bulundurduðunu söylemesi üzerine sinema çevresindeki bir bölgeyi tahliye ederek araştırma başlattıklarını aktardı.