Cameron DAİŞ’e hava harekatı izni için parlamentoya başvuracak

Britanya Başbakanı David Cameron, Suriye’ye yönelik askeri müdahalelere katılabilmek için parlamentodan yetki isteyecek.

Britanya Başbakanı David Cameron, Suriye’ye yönelik askeri müdahalelere katılabilmek için parlamentodan yetki isteyecek. Cameron’un hedefinde DAİŞ çetelerine yönelik hava operasyonları ile insan kaçakçılarına yönelik istihbarat atağı bulunuyor.

Sunday Times’ta üst düzey hükümet temsilcilerine dayandırılan habere göre, DAİŞ’e karşı hava harekatı için Avam ve Lordlar Kamerası’ndan yetki istenecek. Bu amaçla hazırlanacak tasarının Ekim ayı başında oylamaya sunulması bekleniyor.

Haberde ayrıca, hükümetin Suriye dışındaki mülteci kamplarında kalan 15 bin Suriyeliyi kabul etmeye hazır olduğu da yer aldı. Britanya’ya yönelik mülteci sorununa yeterli düzeyde ilgi göstermeme nedeniyle eleştiriler geliyordu.

David Cameron’un başbakanlığındaki hükümet 2013 yılında da Suriye’ye yönelik hava harekatı düzenlenmesi için parlamentodan izin talep etmiş, ancak yapılan oylamada bu talep reddedilmişti.