Chavez'in hayaleti Caracas metrosunda!

Chavez'in hayaleti Caracas metrosunda!

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hayatını kaybeden Hugo Chavez'in yüzünün başkent Caracas metrosundaki bir tünelde işçilere göründüğünü açıkladı. Maduro, bir fotoğrafla da bu iddiasını destekledi.

Caracas'ta düzenlenen bir halk toplantısında konuşan Maduro, fotoğrafı göstererek, "Şu şekle bakınız, bir yüz. Bu fotoğraf işçiler tarafından çekildi. Bu yüzde kimi görüyoruz? Bir bakış (...) her yerde olan vatanın bakışı" dedi. Maduro şöyle devam etti: "İşçiler işte burada, çalışıyor ve duvarda bir görüntü beliriyor, göründüğü gibi de kayboluyor. Chavez her yerdedir."

5 Mart günü hayatını kaybeden Hugo Chavez'in ardından, Nicolas Maduro Nisan ayındaki seçim kampanyası sırasında, eski Devlet Başkanı Chavez'in "serçe" suretinde ortaya çıktığını söylemişti. Daha sonraki bir çok konuşmasında da Chavez'in varlığını hatırlatmak için serçe sesini taklit etmişti.

Bu ifadelerinden dolayı muhaliflerin eleştirileri ve alay konusu olan Maduro, tüm Venezüellalıları kendi hükümetinin "küçük kuşları" olmaya çağırmıştı.

Maduro, Haziran ayında Chavez'in başkente hakim olan dağlarda kendisine göründüğünü söylemişti. Caracas'ta düzenlenen bir halk toplantısında konuşan Maduro, "Dağı her gördüğümde, Chavez'in dağda belirdiğini görüyorum, bizim her günkü Chavez'imiz" demişti.