Clinton’dan Türkiye’ye SUK darbesi

Clinton’dan Türkiye’ye SUK darbesi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye’nin Suriye politikasında bel baðladıðı Suriye Ulusal Konseyi’nin tüm muhalifleri temsil etmediðini belirterek fesh edilmesini istedi.

Türkiye’nin ev sahipliði yaparak politikalarına yön verdiði Suriye Ulusal Konseyi, önümüzdeki hafta Katar’da toplanmaya hazırlanırken, ABD’den Konseyin sonunu belirleyecek bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye Ulusal Konseyi’nin (SUK), ülkedeki tüm muhalifleri bir araya getirmeyi başaramadıðını belirterek fesh edilmesini istedi. Clinton, "Suriye Ulusal Konseyi'nin uzun zamandan beri muhaliflerin lider kadrosunu temsil etmediðini açıklıkla ortaya koymalıyız" dedi.

Suriye muhalefetini temsil eden liderlerin, cephede savaşanlar arasında seçilmesi gerektiðini belirten Clinton, "Suriye muhalefetini temsil eden liderler, birçok olumlu sıfatlarına raðmen 20,30 ya da 40 yıl dışarda yaşamış kişiler arasında seçilmemeli. Cephede özgürlükleri için mücadele eden ve savaşan insanları temsil eden kişiler arasından seçilmeli. Ayrıca seçilecek lider kadrosu, tüm Suriyelilerin haklarını savunacak ve koruyacak kararlılıkta olan kişiler olmalı" şeklinde konuştu.