Corriere della Sera 137 yıllık binasını satıyor!

Corriere della Sera 137 yıllık binasını satıyor!

İtalya'nın temel günlük gazetelerinden biri olan Corriere della Sera'nın, 1876 yılında kurulan tarihi binasının Amerikalı yatırım bankası Blackstone'a satılmasına karar verildi.

Milan'ın merkezinde yer alan tarihi binayı 120 milyon dolara satma kararı, RCS Mediagroup Yönetim Konseyi'nde Salı akşamı geç saatlerde alındı. Karar, gazetenin yazı işleri komitesinin sert muhalefeti ile karşılaştı.

Ağır mali zorluklar yaşadığı belirtilen yayın grubunun satış kararının, 2013-2015 kalkınma planı çerçevesinde alındığı ifade edildi.  

RCS Mediagroup'a göre bu satış operasyonu, binanın tümünde farklı sürelerde kira kontratlarının uygulamaya konulmasını öngörüyor.

Gazete çalışanları aylardan beridir bu "ucuz satışı" durdurmaya çalışıyor.  Redaksiyon komitesi, satışın gazetenin kimliğine zarar vereceği tepkisinde bulunurken, binanın "Blackstone gibi spekülatif bir şirkete satışının gazetenin bağımsızlığını bile tehlikeye attığını" kaydetti.  

Komite, bu satış sürecinin devam etmesi halinde RCS Mediagroup yönetimine karşı konuyu mahkemeye taşıyacakları uyarısında bulundu.