DAİŞ bu kez Tikrit’te saldırdı

DAİŞ çeteleri dün gece Irak'ın Tikrit kentinde bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinden beş kişi öldü.

DAİŞ çetelerinin Irak’taki saldırıları devam ediyor. Daha önce Kerkük, Daqoq, Xurmatu, Celawla, Diyala’da  saldırılar düzenleyen DAİŞ çeteleri, dün gece Tikrit’te Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerine yönelik bir saldırı gerçekleştirdi. Selahaddin iline bağlı Tikrit’in güneyindeki Mikeşife bölgesindeki saldırıda Irak ordusu ve Haşdi Şabi’ye mensup 5 kişi öldü.

DİYALA'DA BOMBALI TUZAK

Diyala’ya bağlı Şareban kasabasında da önceden yola tuzaklanmış bir bombanın infilak ettiği ancak ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Son anda farkedilen 3 bombanın da etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TEDBİRLER ARTIRILIYOR

Öte yandan her yıl Muharem ayında düzenlenen Aşure anmalarına yönelik saldırıların olmaması için güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı belirtildi. Irak’ta Şii mezhebine mensup kişilerin düzenleyeceği Aşure anmalarının güvenliğini sağlamak için 4 kente asker ve polis takviyesi yapıldığı açıklandı.

Orta Fırat Operasyonları Komutanlığı’nın aldığı karara göre Babil, Kerbela, Necef ve Divaniye’ye yapılacak güç takviyesiyle kontroller sıklaştırılacak.