Daraya'da katliam iddiası

Daraya'da katliam iddiası

Suriye muhalifleri, Şam yakınlarındaki Daraya kasabasında rejim güçlerinin katliam yaparak 200’den fazla kişiyi öldürdüklerini ileri sürdü.

Muhaliflerin yerel Koordinasyon Komiteleri tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Daraya’da gerçekleştirdiði katliamda insanların infaz edilerek cesetlerinin yakıldıðını belirtildi. Ýddiayla ilgili yayınlanan bir videoda, bir camide yan yana yatırılmış cesetler bulunuyor. Muhalifler yaşamını yitirenlerin çoðunun, ev baskınlarında baş ve göðüslerine hedef alınarak öldürüldüðünü iddia etti.

Merkezi Ýngiltere’de bulunan Suriye Ýnsan Hakları Gözlemevi ise Suriye ordusunun Daraya’da 5 gün sürdürdüðü saldırısında, cumartesi ve Pazar günü 320 kişinin öldürüldüðünü belirtti. Gözlemevi de Daraya’da yaşananları muhaliflere karşı katliam olarak tanımladı.

Muhaliflerin iddialarıyla ilgili yorum yapmayan Suriye devlet televizyonu ise Daraya’nın ‘terörist artıklarından’ temizlendiðini bildirdi.

Suriye ordusu, muhaliflerin elinde bulunan 200 bin nüfuslu Daraya kentine büyük operasyon düzenleyerek kenti dün ele geçirmişti.