Ege'de cephane dolu bir gemi yakalandı

Ege'de cephane dolu bir gemi yakalandı

Yunan güvenlik ekipleri Ege Denizi'nde, Sierra Leone bandıralı olduğu belirlenen cephane dolu bir gemi yakaladı. Gemide 20 bin kalaşnikof ve çok miktarda cephane bulunduğu belirtiliyor.

Yunan haber ajansı ANA-MPA geçtiği habere göre Cuma günü gece saatlerinde Yunan sahil güvenlik ekiplerinin, Kardak yakınlarında seyreden Sierra Leone bandıralı "Nour M." adlı yük gemisinde yaptığı aramada 20 bin adet "AK-47" tipi kalaşnikof silah ve büyük miktarda patlayıcı ele geçirdiğini duyurdu.

Yunan haber ajansı, AK-47 tipi kalaşnikof yüklü geminin önce Simi Adası'na, oradan da Rodos Limanı'na çekildiğini belirtti. Olayla ilgili Yunan Denizcilik Bakanlığı'nın açıklama yapması bekleniyor.

Elmas madenleri bakımından oldukça zengin olan Sierra Leone batılı sömürgecilerin kışkırttığı kanlı bir iç savaş yaşamış ve bunun sonucunda yoksullukla yüz yüze kalmıştı. İç savaş sırasında çocuklar zorla asker yapılırken, asker olmayı kabul etmeyen binlerce çocuk ve gencin elleri, ayakları kesildi. Batı Afrika'nın bir devleti olan Sierra Leone'deki iç savaş Mart 1991 ile Ocak 2002 arasında yaşandı. Ülkede yaşanan binlerce elsiz ve ayaksız sakat insan bu savaşı hatırlatıyor.