Ege'de göçmen dramı, ölü sayısı 18'e yükseldi

Ege'de göçmen dramı, ölü sayısı 18'e yükseldi

Ege denizindeki Midilli Adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 18’e yükselirken, 9 kişi de kayıp.

Yunanistan Teniz Ticareti Bakanlıðı’na baðlı liman polisine göre olay Perşembe’yi Cuma’ya baðlayan gece Midilli Adası’nın iki mil kadar açıklarında yaşandı.

Yetkili makamlar dramın yaşandıðı gece sadece 20 yaşındaki bir erkek göçmeni kurtarabildiler. Cumartesi sabahı 16 kişinin cesedi Midilli’deki Thermi plajında bulundu. Öðleden sonra iki kurbanın daha cesedinin bulunduðu bildirildi. Polis bir önceki bilançoda 16 kişinin öldüðünü, 11 kişinin de kayıp olduðunu bildirmişti

Sað kurtulan göçmenin tanıklıðına göre aralarında çocukların da olduðu toplam 28 kişi gemide bulunuyordu. Liman polisinin ulaştıðı ilk bilgilere göre bu göçmenleri taşıyan kayık, Türkiye’nin batı kıyılarından Perşembe günü yola çıktıktan sonra, kötü hava koşulları nedeniyle battı. Polis ada açıklarında aramalarını sürdürüyor. Göçmenlerin kimlikleri ve hangi uluslara mensup oldukları henüz açıklanmadı.

Midilli Adası ülkenin doðusundaki diðer bir çok ada gibi Türkiye'nin batı kıyılarına çok yakın bir mesafede bulunuyor. Çok sayıda göçmen Yunanistan'a oradan da diðer Avrupa ülkelerine geçmek üzere çıktıkları bu yolda hayatlarını kaybediyor.