Ege’de göçmen dramı, ölü sayısı 20’ye çıktı

Ege’de göçmen dramı, ölü sayısı 20’ye çıktı

Ege denizindeki Midilli Adası açıklarında göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu hayatını kaybeden göçmenlerin sayısı 20’e yükseldi. 7 kişinin aranmasına ise devam ettiði bildirildi.

Yunan yetkililerinin verdiði bilgiye göre olay Perşembe’yi Cuma’ya baðlayan gece Midilli Adası’nın iki mil kadar açıklarında yaşandı.

Dramın yaşandıðı gece kurtarma çalışmaları başlatan Yunan sahil koruma birimleri ile AB sınır polisi Fronteks sadece 20 yaşındaki bir erkek göçmeni kurtarabildiler. Cumartesi sabahı 16 kişinin cesedi Midilli’deki Thermi plajında bulundu. Öðleden sonra iki kurbanın daha cesedinin bulunduðu bildirildi. Bugün yapılan açıklamada Thermi plajında bulunan ceset sayısının 20’ye yükseldiði bildirildi.

Sað kurtulan göçmenin tanıklıðına göre teknede aralarında çocukların da olduðu 27’si Iraklı göçmen 28 kişi bulunuyordu. Liman polisinin ulaştıðı ilk bilgilere göre bu göçmenleri taşıyan tekne, Türkiye’nin batı kıyılarından Perşembe günü yola çıktıktan sonra, kötü hava koşulları nedeniyle battı. Polis ada açıklarında aramalarını sürdürüyor.

Midilli Adası ülkenin doðusundaki diðer birçok ada gibi Türkiye'nin batı kıyılarına çok yakın bir mesafede bulunuyor. Çok sayıda göçmen Yunanistan'a oradan da diðer Avrupa ülkelerine geçmek üzere çıktıkları bu yolda hayatlarını kaybediyor.