El Cezire: Arafat zehirlenerek öldürülmüş olabilir

El Cezire: Arafat zehirlenerek öldürülmüş olabilir

Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümüyle ilgili spekülasyonlar üzerine yapılan bir araştırmada, eşyalarının üzerinde radyoaktif polonyum maddesine rastlandı. El Cezire televizyonu, Arafat’ın zehirlenerek öldürülmüş olabileceðini kaydetti.

El Cezire televizyonu, 2004 yılında yaşamını yitiren Filistin lideri Yaser Arafat’ın ölümüyle ilgili Ýsviçre’de yapılan bir araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Buna göre Arafat’ın eşyalarında nadir görülen bir radyoaktif maddeye rastlandı.

Yüksek düzeyli bir radyoaktif madde olan polonyum, ilk kez ünlü KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun 2006 yılındaki şüpheli ölümü sonrasında gündeme gelmişti. Yapılan soruşturma neticesinde, Kremlin muhalifi Litvinenko’nun, çayına katılan polonyumdan zehirlendiði anlaşılmıştı.

Televizyonun iddiasına göre, Arafat'ın elbise, diş fırçası ve kefiyesi üzerinde yapılan testlerde anormal düzeyde polonyum bulundu.

Bunun üzerine Yaser Arafat'ın eşi Suha Arafat kesin sonuca ulaşılması için Filistin yönetiminden eşinin mezarının açılmasını talep etti.

Arafat, 2004 yılında aniden rahatsızlanarak saðlık testleri için götürüldüðü Fransa'daki bir askeri hastanede hayatını kaybetmişti. 75 yaşında yaşamını yitiren Arafat'ın ölümünün ardından Ýsrail tarafından zehirlenerek öldürüldüðü yönünde iddialar ortaya atılmıştı.