Esad: Gerçek bir savaş hali yaşamaktayız

Esad: Gerçek bir savaş hali yaşamaktayız

Suriye’de yeni hükümetin yemin töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Beşar El Esad, “Her yönüyle ve tam anlamıyla gerçek bir savaş hali yaşamaktayız. Savaş durumunda, tüm politikalarımız ve sektörlerimiz bu savaşta zafere ulaşmaya yönlendirilmelidir” dedi.

Suriye’de Mart 2011’de beri başlayan şiddet olayları devam ederken, Riyad Hicab başkanlıðında kurulan “yeni” hükümet anayasal andı içti.

Resmi haber ajansı Sana’ya göre yemin töreni ardından hükümet üyeleri ile birlikte bir araya gelen Esad, üyelerin vatandaşlarla şeffaf bir iletişim kurmaları, vatandaşları uygulamalar ve hükümetin elindeki imkânlar hakkında bilgilendirmeleri gerektiðini söyledi.

Yeni hükümetin kuruluşu, Suriye ile Batılı devletler ve Tükiye-Katar-Suudi Arabistan üçlüsü arsındaki krizin derinleştiði bir döneme denk geldi. Suriye hava sahasını ihlal ettiði belirtilen bir Türk savaş uçaðının düşürülmesinden sonra da gerilim tırmandı.

Esad, konuşmasında " Her yönüyle ve tam anlamıyla gerçek bir savaş hali yaşamaktayız. Savaş durumunda, tüm politikalarımız ve sektörlerimiz bu savaşta zafere ulaşmaya yönlendirilmelidir" dedi.

Rusya, Latin Amerika ve Afrika ülkeleri ile ilişkilerin geliştirilmesi gerektiði üzerinde duran Esad, "Anlaşılan sorun batı ülkelerinden kaynaklanıyordu. Oysa tüm dünya ülkeleri bizimle ve diðer ülkelerle ilişki kurmak istiyordu. Fakat biz her zaman bunu ihmal ettik ve bizi doðrudan ya da dolaylı olarak sömürenlerle sözleşmeler yoluyla ekonomik ilişkilerimizi pekiştirmeye çalıştık" diye konuştu.