Esad: Halkımızın kaderi bu savaşa baðlı

Esad: Halkımızın kaderi bu savaşa baðlı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye halkının kendi kaderini belirleyecek bir savaşla karşı karşıya olduðunu söyledi.

Beşar Esad, silahlı kuvvetlerin 67. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptıðı yazılı açıklamada, ‘terörist silahlı çeteler’e karşı mücadele eden askerlere övgüler yaðdırdı. Esad, 2 hafta aradan sonra yaptıðı açıklamada, ülkede devam eden savaş için “Halkımız ve ulusumuzun, geçmişi, bugünü ile geleceði bu savaşa baðlıdır” dedi.

Öte yandan, Uluslararası Af Örgütü, yayınladıðı bir raporda, rejim güçlerinin ülkenin en büyük ikinci kenti olan Halep’te insanlıða karşı suçlar işlediðini söyledi. Mayıs ayında gerçekleştirilen araştırmaya dayanarak yayınlanan raporda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Şam yönetiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nce yargılanması, ülkeye yönelik ise silah ambargosunun uygulanması çaðrısı yapıldı.

Bu arada, merkezi Londra’da bulunan Suriye Ýnsan Hakları Gözlemevi, Hıristiyanların yoðunlukta bulunduðu eski Şam’da ilk kez çatışmaların yaşandıðı, kent merkezindeki Baðdat Caddesi’nde silah ve patlama seslerinin yükseldiðini bildirdi. Halep’te ise çatışmaların devam ettiðini bildiren gözlemevi, hükümet güçlerinin buraya güç yıðdırmaya devam ettiðini kaydetti.