Euro bölgesi işsizlikte yine rekor kırdı

Euro bölgesi işsizlikte yine rekor kırdı

Euro bölgesinde işsizlerin sayısı Mayıs ayında 800 bin artışla 17,5 milyona ulaşarak, yeni bir rekor düzeyine çıktı.

Avrupa Ýstatistikler Bürosu Eurostat, Euro Bölgesi’nde Mayıs ayı işsizlik oranlarını açıkladı. Buna göre Euro bölgesinde işsizlerin oranı yüzde 11,1’e çıktı. Nisan ayına göre işsizlerin oranının 800 bin artarak, toplamda 17,5 milyona yükseldi.

Ýssizlik oranlarında yüzde 24,6 ile Ýspanya başı çekmeye devam ederken, Ýspanya’yı yüzde 21,9 ile Yunanistan izliyor. Ýşsiz sayısının en az olduðu ülkeler ise yüzde 4,1 ile Avusturya, yüzde 5,1 ile Hollanda.

Geçtiðimiz yıl Mayıs ayı ile bu yıl Mayıs ayı arasında kadınlarda işsizlik oranı yüzde 10,3’ten yüzde 11,3’e, erkeklerde ise yüzde 9,8’den yüzde 10,9’a yükseldi. Ýşsizler ordusunun başını ise gençler çekiyor. Euro bölgesinde 25 yaş altı gençlerin yüzde 22,6’sı işsiz. Burada Ýspanya ile Yunanistan’da her iki gençten biri işsiz (Yüzde 52,1). Almanya gençler arasındaki işsizlik oranında yüzde 7,9 ile en düşük orana sahip olurken Almanya’yı ikinci sırada Avusturya (yüzde 8,3), üçüncü sırada ise Hollanda (yüzde 9,2) izliyor.

Euro bölgesini oluşturan ülkelerin çoðunun ekonomik resesyonda olmalarından dolayı işsizlik oranının önümüzdeki aylarda yükselmeye devam etmesi bekleniyor.