Filistinli göstericilerle İsrail askerleri arasında çatışma

Filistinli göstericilerle İsrail askerleri arasında çatışma

Doğu Kudüs güne protestolarla başladı. İsrail askerlerinin protestolara müdahale etmesi üzerine yaşanan çatışmalarda 7 kişi yaralandı.

Kudüs'ün doğusundaki Ebu Deys bölgesinde Filistinli bir gencin geçtiğimiz Perşembe günü öldürülmesini protesto etmek isteyen Filistinliler, Cuma günü İsrail askerleriyle çatıştı. Çatışmalar bugün sabah saatlerinde şiddetlendi. Alınan bilgilere göre çatışmalarda şimdiye kadar en az 7 kişi yaralandı. Ayrıca olayda çok sayıda gözaltı olduğu bildiriliyor.

İsrail askerleri bu hafta içinde Kudüs’ün kuzeydoğusunda bir ve Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’ta bir kişi olmak üzere 2 Filistinliyi öldürdü.

Filistinliler öldürülenlerin masum olduğunu söylerken, İsrail kaynakları bunlardan birinin askerlere havai fişek atmaya çalışırken vurulduğunu iddia etti.

Öte yandan, İsrail istihbaratının 36 islami hareket üyesi veya sempatizanını gözaltına alarak, bu kişilere ait bilgisayar ve cep telefonlarına el koyduğu belirtildi. İsrail'in ayrıca 3 Filistinliye Batı Şeria'ya girme yasağı getirdiği ifade edildi.

İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs'te arandıkları gerekçesiyle Filistinlilerin evlerine baskın düzenliyor.

İsrail ile Filistin arasında barış görüşmeleri başlasa da özellikle son zamanlarda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yaser Arafat’ın polonyum zehirlenmesi tartışmalarının çatışmaları artırabileceği belirtiliyor.