Filistinliler, Ramallah’ta sokaða çıktı

Filistinliler, Ramallah’ta sokaða çıktı

Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın, Ýsrail ile yeniden müzakere masasına oturma planını protesto ederek Ramallah'ta sokaða çıkan Filistinliler, Ýsrailli bir yetkilinin Ramallah’a gelerek yeniden görüşme adımı atmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın 2010 Eylül ayında askıya alınan müzakereleri yeniden başlatmak için girişimlerde bulunarak Ýsrail ile müzakere masasına yeniden oturma planı protesto eden Filistin halkı sokaklara çıktı. Ramallah merkezinde toplanarak görüşmelerin iptal edilmesini isteyen Filistinliler, Tel Aviv yönetimiyle yapılacak tüm müzakerelere karşı olduklarını kaydetti.

Mahmud Abbas'ın, Ýsrail eski Savunma Bakanı ve mevcut Başbakan yardımcısı Shaul Mofaz'ın Ramallah'ı ziyeret edeceði yönündeki açıklaması üzerine sokaða çıkan Filistin halkı, Ýsrailli bir yetkilinin Ramallaha gelerek yeniden görüşme adımı atmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı işlenen suçlardan Mofaz'ın sorumlu olduðunu kaydeden Filistinliler, Mofaz ile müzakere masasına oturulmasını kınadı.

1 Temmuz günü yapılması planlanan görüşmenin bir başka tarihe ertelendiði belirtilirken, yeni tarih hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Liberal, Siyonist Kadima Partisi lideri Mofaz, geçen ay Benjamin Netanyahu ile koalisyon kurmasından bu yana müzakerenin tekrar başlaması için Abbas'la görüşme talep ediyor.