Floyd’un ailesi ile Minneapolis arasında uzlaşı

ABD’de polis tarafından katledilen siyahi Georg Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Mayıs 2020’de bir polis kontrolü sırasında boynuna basılması sonucu George Floyd’un yaşamını yitirmesine neden olan polis Derek Chauvin’e yönelik dava sürüyor. Floyd ailesinin ve avukatının açıklamasına göre, Floyd’un ailesi Minneapolis Belediyesi’ne yönelik açtığı davadan sonra uzlaşmaya vardı.

Avukatın açıklamasına göre, Minneapolis Belediyesi tarafından Georg Floyd’un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenecek. Bu miktar benzeri davalara kıyasla uzlaşma yoluyla verilen en yüksek miktarlar arasında yer alıyor.

CHAUVIN YARGILANIYOR

Öte yandan Floyd’un ailesinin dava açtığı sadece Minneapolis Belediyesi değil. Aile, Georg Floyd’u yere yüzüstü yatırdıktan sonra boynuna basması sonucu ölümüne neden olan Derek Chauvin ile diğer polisleri de dava etmişti.

Salı günü başlayan davada Chauvin’in ölüme sebebiyet vermekten yargılanmasına devam ediliyor.

ABD’de geçtiğimiz eylül ayında da benzer bir davada siyahi bir aileye 12 milyon dolar tazminat ödenmişti. Louisville Belediyesi, Breonna Taylor adlı genç bir kadının polis baskını sırasında evinde öldürülmesi nedeniyle bu miktarı ödemeyi kabul etmişti.

Her iki vakada da ailelerin avukatlığını Ben Crump yapmıştı. Crump, tazminatların ırkçı suçlarla mücadelede önemli bir mesaj olduğunun altını çizdi.