Fransa’da öğrenciler sınırdışı edilen arkadaşları için yine eylemde

Fransa’da öğrenciler sınırdışı edilen arkadaşları için yine eylemde

Fransa’da lise öğrencileri, sınırdışı edilen Leonarda Dibrani ve Khatchik Kachatryan için eylemde. Bugün ve Perşembe günü düzenlenecek eylemlerde Leonarda Dibrani ve Khatchik Kachatryan’ın Fransa’ya geri dönmesinin sağlanması isteniyor.

Öğrenciler, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın öğrencilerin taleplerine cevap vermediği için yeniden eylemlere başladıklarını duyurdu.

Öğrenciler örgütü UNL ve Fidl ile öğrenciler sendikası Unef, sınır tanımayan eğitim isimli kuruluşlar, ilgili herkesi bugün yürüyüşe katılmaya çağırdı. Kosovo’ya sınır dışı edilen Leonarda Dibrani ile Ermenistan’a gönderilen Khatchik Kachatryan’ın geri dönmesini de istiyor.

Öğrenci örgütlerinden Fidl, hafta boyunca etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikler arasında bildiri dağıtma, yürüyüş ve mitingler de olacak.  Öğrenci örgütünden Mathieu Landau, “Leonarda bir sembol haline geldi. Ancak sınırdışı edilen çok sayıda öğrenci var. Bu eylemler de öğrencilerin yaşadıklarından bıktıklarının göstergesi. Çünkü şu anda yaşadıkları ile Sarkozy döneminde yaşadıkları arasında hiçbir fark yok" dedi. 

Ulusal Eğitim bakanı Vincent Peillon ise, öğrencileri sükunete devat ediyor. “Duyulmak onların en büyük hakkı” diyen Peillon, öğrenci olan kağıtsızların sınır dışı edilmemesine dönük çalışmaların başladığını da belirtti.