Fransa’da polise yeni silahlar

7 Ocak’ta Charlie Hebdo dergisi ve bir Yahudi mağazasına yönelik saldırılarda 17 kişinin yaşamını yitirdiği Fransa’daki güvenlik alarmı devam ediyor.

7 Ocak’ta Charlie Hebdo dergisi ve bir Yahudi mağazasına yönelik saldırılarda 17 kişinin yaşamını yitirdiği Fransa’daki güvenlik alarmı devam ediyor. Hükümetin, devriye görevi yapan polislerin atış kabiliyetini güçlendirecek ve çelik yelekleri delebilecek silahlar almayı planladığı bildiriliyor.

Le Figaro gazetesinin İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Fransız polisinin olaylara müdahale eden birliklerine ait silahlar yenileniyor. Yeni silahlar arasında 4 bin adet çelik yelekleri dahi delebilen otomatik silahlar bulunuyor. Daha önce kullanılan Beretta marka otomatik silahların yerine 9 ve 5,6 milimetrelik calibreli yeni silahlar ekleniyor. Bu silahların, Ocak ayında kanlı bir katliam gerçekleştiren Amedy Coulibaly adlı teröristin giydiği yeleği delebilecek özellikte olduğunda dikkat çekiliyor.

Haberde, herhangi bir olay veya saldırı durumunda elit birliklerden önce müdahale edecek olan polis devriyelerine verilecek yeni silahların sayısının 8 bin civarında olacağı kaydedildi. Fransız polisinin yeniden ekipe edilmesine olanak sağlayacak silahlar için Heckler & Koch, Colt, Glock ve CZ gibi silah şirketlerinin seçenekler arasında olduğu da haberde yer aldı.