Fransa’da tarım çalışanlarının blokajı devam ediyor

Fransa’da krizdeki hayvan yetiştiricilerinin sorunları gündemi daha fazla belirlemeye devam ediyor.

Fransa’da krizdeki hayvan yetiştiricilerinin sorunları gündemi daha fazla belirlemeye devam ediyor. Dün Mont-Saint-Michel manastırının da olduğu turistik adacığı işgal eden tarım çalışanları, eylemlerini Perşembe gününe kadar sürdürmekte kararlılar.

On binlerce hayvan yetiştiricisinin iflasın eşiğine geldiği ülkede, hükümetin ‘çabalarına’ rağmen sorunun nasıl çözüleceği bilinmiyor. Hükümetin soruna acilen el atmasını isteyen ve hayvan yetiştiriciliğinde aktif eylemciler, birçok turistin ziyaret halinde olduğu Mont-Saint-Michel adacığını işgal ederek, Tarım Bakanı Stéphane le Foll’un bölgeye gelmesini talep ettiler.

Ancak le Foll, eylemcilerin talebine olumsuz yanıt vererek, Perşembe günü Paris’te görüşme randevusu verdi.

Dün gece saatlerinde de blokaja devam eden eylemciler, Caen ile Mont-Saint-Michel arasındaki A84 otoyolunu da trafiğe kapattılar.

Fransa’da et ve süt üretiminde 20 ile 22 bin arasında işletmenin iflasın eşiğinde olduğu duyurulmuştu. En az 40 bin kişinin istihdamının direkt olarak etkileneceği krizin özellikle yurtdışından getirilen ithal ürünlerle rekabetin yol açtığı biliniyor.