Fransa’da tren saldırısında bir katliam engellendi!

Fransa’da dün akşama doğru bir yolcu treninde yolculara ateş açan saldırganın engellenmesiyle büyük bir katliam engellendi.

Fransa’da dün akşama doğru bir yolcu treninde yolculara ateş açan saldırganın engellenmesiyle büyük bir katliam engellendi.

Paris Anti-Terör Savcılığı’nın el koyduğu saldırı dün Amsterdam-Paris seferini yapan 9364 nolu Thalys treninde saat 17.50’de meydana geldiği öğrenildi.  Saldırganın üzerinde kimlik bulunmazken, Fas asıllı ve 26 yaşında olduğu bildirildi.

Saldırının detayları da gece saatlerinde netleşti. Amsterdam’dan gelen trene Belçika’nın başkenti Brüksel’de binen saldırganın üzerinde bir kalaşnikof silahı bulunduğu ve tuvalette silahını doldururken fark edildiği belirtiliyor.

Saldırganı, silahını doldurduğunu duyan ve o esnada vagonda bulunan iki Amerikan askeri müdahalede bulunurken, bu kişilerden biri bu esnada yaralandı. Yine vagonda bulunan bir başka yolcu da açılan ilk ateşte yaralandı. İki Amerikan daha sonra saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı.

Saldırı ardından tren Arras tren garına çekilirken, yolcular tahliye edilmişti. Saldırıda boynundan yaralanan diğer kişinin İngiliz vatandaşı olduğu ve Lille kentindeki hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor. Bu kişinin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırganı etkisiz hale getiren iki Amerikalı askerin ‘cesaretin’ selamlarken, henüz detaylı bir açıklama yapmazken, saldırganın daha önce poliste kaydının olduğu bilgisi verilmişti. AFP’nin geçtiği bilgilere göre de, saldırgan hakkında Fransız istihbaratının dosya tuttuğu kesinleşti.

Henüz bireysel mi yoksa herhangi bir terörist gruba bağlı olarak mı katliama girişiminde bulunan saldırganın üzerinde kalaşnikof silahın yanı sıra bir tabanca, bir kesici alet ve 9 adet şarjör bulunduğu da öğrenildi.