Fransa: Malezya uçağının enkazını arama çalışmaları durduruldu

Geçtiğimiz yıl kaybolan Malezya uçağının bulunması için Fransa’nın Réunion adasında başlatılan aramaların durdurulduğu duyuruldu.

Geçtiğimiz yıl kaybolan Malezya uçağının bulunması için Fransa’nın Réunion adasında başlatılan aramaların durdurulduğu duyuruldu. Fransa, MH370 sefer sayılı uçağın parçalarının bulunmasına ilişkin istatistik şansın ‘oldukça zayıf’ olduğu görüşünde.

Mart 2014’de havalandıktan sonra kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağa ait olduğu kesinleşen bir kanat parçası Temmuz ayı sonunda Fransa’nın Hint Okyanusu’ndaki adası Réunion’da bulunmuştu. Réunion Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 7 Ağustos’da başlatılan arama çalışmalarında herhangi bir sonuç alınamadığı bilgisi verildi.

Valilik açıklamasında, 10 günlük aramalara iki helikopter ve bir geminin katıldığı, ancak herhangi bir uçak parçasına ulaşılamadığı kaydedildi. Ancak aramalar sonucu bulunan bazı diğer parçaların incelenmek üzere Jandarma’ya teslim edildiği de açıklamada yer aldı.

Bugünden sonra da bölgedeki güvenlik birimlerinin ‘dikkatli’ davranacağının vurgulandığı açıklamada, aramaların maiyetinin değiştiği vurgulandı.

Öte yandan, MH370 sayılı uçağa ait kanat parçasından sonra belediye çalışanları ile sahilde dolaşan kişiler tarafından Asya ülkelerine ait yazıların bulunduğu pet şişeler ile henüz ne olduğu tespit edilemeyen bazı parçacıklar da bulunduğu bildiriliyor.