Fransa Suriye'de DAİŞ'e yönelik hava saldırılarına katılacak

Fransız Le Monde gazetesine göre, Fransız hükümeti Suriye'de DAİŞ'e karşı hava saldırılarında bulunma seçeneğini inceliyor.

Fransız Le Monde gazetesine göre, Fransız hükümeti Suriye'de DAİŞ'e karşı hava saldırılarında bulunma seçeneğini inceliyor.

Bu konunun 4 Eylül günü, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın başkanlığında toplanan daraltılmış savunma konseyi toplantısında gündeme geldi. Fransa hava saldırılarına katılımını şu ana kadar Irak ile sınırlı tutuyordu.

Suriye'de ise "ılımlı" olarak sınıflandırılan gruplara danışmanlık yapıyor ve silah veriyor.

Fransa'nın Suriye'ye ilişkin pozisyonunu değiştirmekte olduğu belirtilirken, bu da birçok gelişmeye bağlanıyor.

Bir yandan Suriyelilerin ülkede kaçışının hızlanırken, uluslararası koalisyonun DAİŞ'i geriletme konusunda istenilen sonucu henüz vermedi. Bununla birlikte Rus askerlerinin de Suriye'deki varlığını güçlendirmekte olduğu iddia ediliyor.

Le Monde gazetesi Fransa'nın Suriye'de hava saldırılarına katılmayı incelediği yönündeki bilgileri üst düzey kaynaklara dayandırırken, konuya ilişkin bilgi sahibi olan bir uzman, "Karar alındı" dedi.

Önümüzdeki aylarda Fransa'nın Ürdün'de üslenmiş olan Mirage 2000 tipi uçakları ile Abu Dabi'de konumlanan Rafale tipi uçaklarının ilk keşiflerini yapmaya başlayacağı belirtiliyor.