Fransa, Temmuz'dan itibaren Afganistan'dan asker çekiyor

Fransa, Temmuz'dan itibaren Afganistan'dan asker çekiyor

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün dört Fransız askerinin öldürülmesi ardından yaptıðı açıklamada, Temmuz ayından itibaren geri çekilmenin başlayacaðını ve yıl sonunda tamamlanacaðını söyledi.

Afganistan’ın doðusundaki Kapisa eyaletine baðlı Nijrab kasabasında Fransız askerlere yönelik düzenlenen intihar saldırısında en az 4 Fransız ve bir çevirmen öldü, üçü aðır 5 asker de yaralandı.

2001’deki Batı işgalinden bu yana Afganistan’da ölen Fransız askerlerinin sayısı 87’ye yükseldi. Mevcut durumda Afganistan’da 3550 Fransız askeri bulunuyor.

Fransız askerlerin ölümü ardından bugün Tulle kentinde bir açıklama yapan François Hollande, seçim kampanyasının da vaatlerinden biri olan Afganistan’dan geri çekilmenin yıl sonuna kadar tamamlanacaðını söyledi.

9 Haziran 1944’te Naziler tarafından katledilen sivilleri anma töreninde konuşan Hollande, geri çekilmenin Temmuz ayında başlayacaðını ve 2012 sonunda tamamlanacaðını kaydetti.

Hollande, “O zamana kadar, birliklerimizin zorunluluklarını yerine getirmesi için her şeyin yapılması gerekiyor ama daha yüksek bir güvenlik ve askerlerin yaşamları için daha büyük bir uyanıklıkla” dedi.

ANF NEWS AGENCY