Fransa uçak kazasında cevap bekleyen üç soru

Fransa'da 150 kişiyi taşıyan uçağın düşüşü beraberinde çok sayıda soruyu getirdi. İçişleri Bakanı şimdilik tüm olasılıkların açık olduğunu söyledi.

Fransa'da 150 kişiyi taşıyan uçağın düşüşü beraberinde çok sayıda soruyu getirdi. İçişleri Bakanı şimdilik tüm olasılıkların açık olduğunu söyledi.

Kokpitteki konuşmaları kaydeden kara kutu bulundu. İncelemeye başlanan kara kutuda askıda kalan bazı sorulara cevap aranıyor.

Uçak kazasına ilişkin temel olarak üç temel soru cevap arıyor.

1- Neden herhangi bir yardım sinyali gönderilmedi? Uçağın pilotlarını düşüş sırasında yardım sinyali göndermemesi üzerine, kontrol dairesi inisiyatif alarak sinyal gönderdi. Zira mürettebat ile herhangi hiçbir bağlantı kurulamadı.

2-Kazayı nasıl açıklamak gerekiyor? Bu konuda birçok olasılık öne çıkıyor. Terörist saldırı ihtimali şimdilik öne çıkmıyor. Ancak Fransız İçişleri Bakanı, soruşturma sonuç verene kadar tüm ihtimalleri göz önüne almak gerektiğini söyledi. İniş sırasında hava koşullarının da son derece sakin olduğu bildirildi. Çarpışma ihtimali düşük bir olasılık olarak görülüyor. Zira alanda kayıp hiçbir askeri veya turistik uçak yoktu.

Uçağın yaşı, güvenirlik ve güvenlik açısından belirleyici bir durum oluşturmuyor. Hafif havacılıkta, ikinci dünya savaşından kalma bazı uçaklar bile son kuşak uçaklar kadar güvenilir bulunuyor. Her şey bakıma bağlı.

3- Uçak neden aniden düşüşe geçmedi? Havacılık danışmanı Bernard Chabbert, uçağın bir düşüş değil, normal ritimde bir iniş yaptığına dikkat çekti.